> Sursa stirilor > Agerpres > Politica

Meleșcanu: În Ungaria avem o comunitate confruntată cu probleme foarte reale de supraviețuire

Mon, 27 Feb 2017 20:06:31 GMT

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat că în Ungaria există o comunitate de români ce se confruntă cu probleme foarte reale de supraviețuire, unele dintre ele, privind funcționarea școlilor sau existența unui ziar românesc, fiindu-i prezentate diplomatului român în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luni, la Budapesta, cu reprezentanți ai acestei comunități.

Rene Cuperus: Mișcarea 'Rezist' din Piața Victoriei ar putea fi numită populismul bun al României

Mon, 27 Feb 2017 19:41:48 GMT

Mișcarea "Rezist", din Piața Victoriei, ar putea fi numită "populismul bun al României", deoarece este o manifestație a cetățenilor împotriva unui regim, a unui guvern corupt sau a unor măsuri corupte, a declarat, luni, Rene Cuperus, în cadrul discuției "Europa la răscruce. Între populismul naționalist și democrația liberală".

Meleșcanu, referitor la acuzațiile DNA: Am dat aviz pentru transpunerea în legislație a unei directive europene

Mon, 27 Feb 2017 19:09:12 GMT

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirmă că în cazul Ordonanței 13 a dat un aviz favorabil doar în ceea ce privește transpunerea în legislația românească a unei directive europene referitoare la respectarea dreptului la apărare.

Tăriceanu: Ancheta DNA în legătură cu OUG 13, o premieră nedorită

Mon, 27 Feb 2017 17:21:56 GMT

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că ancheta DNA în legătură cu OUG 13 reprezintă "o premieră în lumea democratică", iar trimiterea unei părți din dosar către Parchet a fost "o mișcare tactică".

Secretarul de stat George Ciamba participă la Geneva la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și la Conferința de Dezarmare

Mon, 27 Feb 2017 17:13:39 GMT

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, va lansa un apel la consolidarea eficienței Consiliului ONU pentru Drepturile Omului și va sublinia importanța negocierilor în domeniul dezarmării nucleare, cu ocazia participării, în perioada 28 februarie - 1 martie, la Geneva, la reuniunea de nivel înalt a sesiunii Consiliului și la segmentul de nivel înalt al Conferinței de Dezarmare, informează MAE.

UPDATE Tăriceanu: Decizia Curții asupra anchetei în cazul OUG 13 vine să aducă lucrurile în normalitate

Mon, 27 Feb 2017 16:10:38 GMT

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că decizia Curții Constituționale referitoare la sesizarea sa privind ancheta DNA legată de OUG 13 vine să aducă lucrurile în normalitate.

Guvern: Cheltuielile pentru Cercetare, Dezvoltare, Invovare vor crește până la 1% din PIB până în 2020

Mon, 27 Feb 2017 15:41:09 GMT

Țintele Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014 - 2020 (SNCDI 2020), potrivit modificărilor aprobate printr-o Hotărâre în ședința de luni a Guvernului, au fost fixate în spiritul convergenței României cu media UE, astfel încât, până în 2020, cheltuielile publice pentru CDI vor crește treptat până la 1% din PIB.

Szijjarto: Dezvoltarea relaților economice cu România - o prioritate pentru Ungaria

Mon, 27 Feb 2017 15:27:46 GMT

Trimisul special al AGERPRES, Sebastian Olaru, transmite: Dezvoltarea în continuare a relațiilor economice dintre Ungaria și România constituie o prioritate pentru Guvernul condus de Viktor Orban, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Peter Szijjarto, după întrevederea pe care a avut-o la Budapesta cu șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu.

Guvern: Programul "Prima casă" 2017 va avea alocat un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei

Mon, 27 Feb 2017 15:01:59 GMT

Programul "Prima casă" 2017 va avea alocat, conform strategiei în materie, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat printr-o hotărâre adoptată luni de Guvern, restul de 175,5 milioane lei reprezentând diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

Teodor Meleșcanu: Dorim să facem ca relațiile dintre România și Ungaria să devină un model

Mon, 27 Feb 2017 14:41:22 GMT

Trimisul special al AGERPRES, Sebastian Olaru, transmite: Miniștrii afacerilor externe român și ungar, Teodor Meleșcanu și Péter Szijjártó, au avut luni o întrevedere la Budapesta, "un prim pas într-un proces" prin care, după cum a subliniat șeful diplomației de la București, se dorește ca "relațiile dintre România și Ungaria să devină un model, chiar pentru alte țări din zonă".

Cele mai noi articole

Acestea sunt cele mai noi articole adaugate in baza de date

Ultimele Titluri